Hlavní informace

Jak se za poslední půlrok posunula práce českých a korejských vědců na společných projektech ve vývoji jaderných technologií? O tom jednali v uplynulém týdnu odborníci z katedry jaderných reaktorů Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT se svými korejskými kolegy z Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP), KEPCO International Nuclear Graduate School, Korea Atomic Energy Research Institute | KAERI a Korea Advanced Institute of Science and Technology.

Početná delegace zástupců významných korejských jaderných firem, univerzit a výzkumných institucí zaměřených na jaderné technologie dorazila na FJFI v úterý 9. dubna, kde je čekaly především odborné přednášky a jednání o dosavadní spolupráci.

Delegace ve středu navštívila ÚJV v Řeži a proběhlo dalšé jednání o výstupech a průběhu řešení společných česko-korejských projektů, které má s Korejci FJFI ČVUT. Vícedenní program organizovaný společně s UJP Praha, a.s. završil ve čtvrtek 11. dubna sympoziem v Praze.

Společné projekty mezi ČVUT a korejskou stranou jsou v současné době zaměřené na vývoj pokročilých paliv pro velké jaderné elektrárny, kterým se věnuje organizátor akce Dr. Martin Ševeček, a SMR technologie, dále analýzu norem v oblasti jaderných technologií a jejich potenciální harmonizaci, výzkum v oblasti těžkých havárií, a také verifikaci a validaci softwaru a hardwaru - opět s cílem sjednotit české a korejské přístupy. Součástí programu vzájemných návštěv české i korejské strany je také snaha o další rozvoj spolupráce.

DAV 9699

DAV 9516

DAV 9738

DAV 9503

DAV 9659

DAV 9631

 

DSC 3908

DSC 3917

DSC 3935

DSC 3924

DSC 3927

DSC 3940

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.