Content

Všechny dokumenty (veřejné i neveřejné) z Infotaje jsou nově přístupné na Sharepoint serveru ČVUT. Na fakultním webu už nebudou dostupné. Pro přístup na Sharepoint server je potřeba přihlášení uživatele ve tvaru This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. a heslo ČVUT (stejný způsob přihlašování jako např. do MS Teams).

Úroveň přístupu k dokumentům je daná rolemi uživatelů v rámci databáze ČVUT. Uživatelé, kteří měli dříve přístup k neveřejným složkám Infotaje k nim budou mít automaticky přístup po prvním přihlášení, žádné další ověřování není třeba.

Důležité pokyny pro práci se SharePoint:

Pro vyplňění formulářů je třeba si formulář stáhnout. Prohlížeč Vám umožní formulář rozkliknout a bude Vám nabízet možnost přímého vyplnění. Tuto možnost nevyužívejte. Dostali byste se do slepé uličky opakovaných žádostí o editaci.

Postup při práci s formulářem:

  • Stáhněte si formulář z SharePoint. Vlevo zaškrtněte výběr formuláře. Nahoře zadejte Stáhnout (viz obrázek).

Stazeni formulare

  • Otevřete formulář u sebe v počítači.
  • Některé formuláře jsou uzamčené a mají vyplňovatelná pole. Pokud se Vám nedaří pole vyplňovat, pravděpodobně si potřebujete přepnout Word do editovatelné formy. Provedete v horní liště přepnutím Zobrazení=> Upravit dokument.

Zobrazeni formulare

  • Nyní můžete vyplnit dokument, uložit jej či odeslat k tisku.

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.