Hlavní informace



Směrnice proděkana pro studijní záležitosti

Přijímání do studia a uznávání předmětů v bakalářských a navazujících magisterských studijních programech Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze

 

Tato směrnice je určena pro studenty a uchazeče o studium  na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze, kteří po neúspěšném ukončení svého předchozího studia usilují o opakované přijetí do bakalářského, resp. navazujícího magisterského studijního programu.

1. Podávání přihlášek se řídí Vyhlášením přijímacího řízení do bakalářského, resp. navazujícího magisterského studijního programu fakulty, resp. jeho náhradního a mimořádného termínu.

2. Student musí své aktuální studium ukončit nejpozději den před zápisem do nového studia.

3. Po zápisu do studia je možné požádat o uznání předmětů absolvovaných v předchozím studiu.

4. Uznány však mohou být dle Studijního a zkušebního řádu pro studenty ČVUT, článek 13, bod 10 pouze ty předměty, od jejichž splnění neuplynulo (ke dni druhého zápisu do studia) více než pět let.

5. K uznání předmětů je nezbytné podat příslušnou žádost (a uznávací arch) adresovanou studijnímu oddělení fakulty. Žádost je ke stažení zde. Uznávací arch je ke stažení zde

6. Na základě podané žádosti budou automaticky uznány pouze předměty absolvované na FJFI, které byly buď

  • uzavřeny samostatným zápočtem (s výjimkou semináře k závěrečné práci a předmětů týkajících se přípravy závěrečné práce, semestrální práce, výzkumného úkolu typicky předmětů s kódy BP12, VU12 a DP12),

anebo

  • byly uzavřeny klasifikovaným zápočtem, případně zkouškou s hodnocením A, B, nebo C.

7. O případném uznání dalších předmětů rozhodne vedoucí katedry, která garantuje studijní program, do nějž se student nově zapisuje.

8. K žádosti o uznání předmětů absolvovaných na jiné fakultě ČVUT nebo jiné vysoké škole je třeba doložit školou potvrzený výpis absolvovaných předmětů a jejich sylaby. 

Oficiální verze směrnice je k dispozici zde. 

Platnost směrnice: Od 1. července 2024

doc. Mgr. Milan KRBÁLEK, Ph.D.
Proděkan pro studijní záležitosti
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská
České vysoké učení technické v Praze
24-06-2024 11:56:28

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.