Hlavní informace

Na konci června podepsal děkan naší fakulty doc. Václav Čuba rámcovou smlouvu o spolupráci s rektorem Technické univerzity Gabrovo v Bulharsku prof. Iljou Železarovem. Dohoda mezi oběma univerzitami má za cíl například rozvíjet mezinárodní partnerství v oblasti vzdělávání a výzkumu, konkrétně v oborech energetiky, materiálových věd, fyziky a jaderného inženýrství.

IMG 20240625 152233 2

Dohoda zahrnuje také sdílení zkušeností při tvorbě osnov, školení a tvorbě společných vzdělávacích programů včetně dvojích diplomů. Strany se zavazují využívat své vybavení pro školení a výzkum, podporovat mobilitu učitelů a studentů a realizovat společné vědecké projekty. Bulharská strana nabízí, vzhledem její k úzké spolupráci s jadernou elektrárnou Kozloduj na Dunaji, možnosti projektové spolupráce s naší fakultou.

„Univerzita v Gabrovu uvažuje o přípravě a akreditaci studijního oboru souvisejícího s energetikou, tedy i s jadernou. Vzhledem k tomu, že v oboru fyzikálního inženýrství máme s bulharskou univerzitou více než dvacetiletou velmi plodnou spolupráci, nabídl pan děkan Čuba kolegům z TU Gabrovo možnost předat jim některé naše zkušenosti,“ uvedl jeden z účastníků jednání, prof. Nikolaj Ganev z FJFI.

Spolupráce bude probíhat na základě individuálních pozvání a bude financována dle samostatných dodatků. Dohoda platí pět let s možností změn a doplňků po vzájemné dohodě.

DAV 0170

DAV 0155

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.