Hlavní informace
Desková hra ze světa vědy Sci-Me! dostala další impuls k životu – její spolutvůrce, Michal Jex z FJFI, představil na konci září 2024 projekt mezinárodnímu publiku na prestižním Heidelberg Laurate Forum v Německu. HLF navíc podpořilo hru novou grafickou podobou i tiskem. Deskovky z jaderňácké dílny si všimla i něměcká tištěná média.
PXL 20240922 1930060742
 
„Obrovskou výhodou HLF bylo, že jsou tam lidé z celého světa, a tak se povědomí o karetní hře dostalo do spousty míst. Pro mne z HLF plynulo několik důležitých benefitů – prvním je, že hru vytiskli a tím jsem dostal i nějaké výtisky pro sebe pro propagaci, druhým je, že hra byla představena širokému publiku, vyšel o ní článek v novinách a v neposlední řadě jsem získal kontakty pro spolupráci. U nich ještě uvidím, jak se vyvinou, ale jsou to kontakty na lidi, ke kterým bych se jinak nedostal,“ vypočítává Michal úspěchy z konference.
Hra je o vědě, výuce, získávání grantů, vybavování laboratoře a najímání kvalifikovaných zaměstnanců a zaměstnankyň. Na konci hry zvítězí laboratoř s nejvíce publikacemi jako v reálném světě. Jejími autory jsou Michal Jex, matematický fyzik na FJFI, a Lena Schorr, bioložka na DKFZ v Heidelbergu.
 
Podívejte se na vlog konference, kde Michal hru představuje:
 
Jedenáctý ročník HLF se konal v Heidelbergu v Německu od 22. do 27. září 2024. Byla to jedinečná příležitost pro vybrané mladé výzkumníky setkat se s předními odborníky ve svých oborech v uvolněném a podnětném prostředí. Účastníci se zapojují do přednášek, panelových diskusí, workshopů a společenských aktivit. Je to také skvělá možnost propagovat vlastní práci před mezinárodním publikem a navázat nové kontakty.
 
 Záznam Michalova projevu při slavnostním zahájení:
 
Heidelberg Laurate Forum (HLF) je každoroční konference, které spojuje mladé výzkumníky v matematice a informatice s laureáty prestižních ocenění, jako jsou Abelova cena, Turingova cena, Fieldsova medaile a další.
 
Článek o Michalově projektu v Rhein-Neckar-Zeitung:

RNZ 2024 09 26 2

 

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.